RDB-TEAMS WINNEN IN LANDELIJKE COMPETITIE


Vandaag stond de 6e speelronde in de Landelijke Competitie (LaCo) op het programma. En dat de ene wedstrijd de andere niet is bleek ook vandaag weer eens te meer. Alledrie de RDB-teams boekten vandaag een overwinning.

 

Voor de heren en de dames stond de uitwedstrijd tegen DVO op het programma in café 't Toppertje in Hengelo. En dat zij de cafénaam eer aan zouden doen konden we voor de wedstrijd ook niet bevroeden.

 

Onze heren gingen er in de singles als een komeet vandoor en en stonden na 9 wervelende partijen al met 7-2 voor. De hoge finishes waren zeker niet uitverkocht. Danny van Klompenburg gooide een knappe 140 en Sander Voz nog even een 138 finish. En dan hebben we er nog maar twee genoemd. 
In de opvolgende vier koppelpartijen werd de voorsprong nog even flink uitgebreid tot 10-3, waarmee de overwinning al een feit was. En in de trio's ging de zegetocht vrolijk voort. Twee van de drie werden gewonnen en ook de captainsgame viel de RDB-kant op zodat er een klinkende 13-4 eindstand te noteren viel én een tweede plaats in de poule werd behaald, een plaats die aan het eind van de rit recht geeft op de playoffs.

 

Onze dames hadden hetzelfde plan en schoten ook met volle snelheid uit de startblokken. Slechts één single-partij viel de DVO-kant op, de rest was in RDB-voordeel. Evenzo de twee opvolgende koppels die onze dames tot een 6-1 tussenstand brachten, en ook daarmee was de winst een feit. Een ruime overwinning leek voor de zoveelste keer bijgeschreven te kunnen worden, maar deze keer liep het net even anders. De laatste twee koppelpartijen, de teamgame en de captainsgame vielen helaas de andere kant op waardoor de overwinning toch nog krap uitviel met 6-5. Maar...overwinning is overwinning en onze dames hebben het nog altijd ruim in eigen hand.

 

Voor de jeugd stond de 7e speelronde op de rol met de uitwedstrijd tegen DBBR-2 en ook uit Leiden kregen we goede berichten met een klinkende 8-3 overwinning.

 

Alle teams van harte gefeliciteerd met deze prestaties!


 
Banner
Banner
© Rivierenland Darts Bond
Alle rechten voorbehouden